Mulahusić poslao demant: Ne prijetim novinarima i ne vrijeđam ih

Mulahusić poslao demant: Ne prijetim novinarima i ne vrijeđam ih


Brojni novinari u Bosni i Hercegovini godinama su izloženi mržnji. Oni su još jedna populacija koja je često na meti. Najčešće putem društvenih mreža, gdje se ne preza na gnusan način prijetiti, vrijeđati. I to godinama. Bez sankcije. Za sada reaguju tek novinarska udruženja. Prijave u tužilačkim ladicama, a opužnice ni na pomolu.

Uvrede, prijetnje, zastrašivanja, verbalni pa i fizički napadi često su dio života bh. novinara. Kritika skupo košta. Za nepoželjna istraživanja i negativne naslovnice prozvani brzo šalju odgovor, pa organizirano djeluju. Na meti su mediji. Da se utiša glas novinara, sredstva se ne biraju. Primjeri su brojni.

Teške prijetnje bh. novinarima često dolaze iz istog izvora. Godina im prijeti i brutalno vrijeđa Jasmin Mulahusić. Njegova online adresa je već godinama rezervirana za govor mržnje. Uvrede ne bira i sve ih javno plasira. Uglavnom protiv onih koje smatra neistomišljenicima kada je riječ o probošnjačkim politikama, za koje i javno deklariše. Mulahusić je i često ime na krivičnim prijavama, ali nikad do kraja dokazanim.

“U Tužilaštvu BiH ima u radu više predmeta koji se odnose na navedenu osobu. Na predmetima se radi i javnost će biti informirana kada bude donesena tužiteljska odluka”, navode iz Tužilaštva BiH.

Nakon ovog priloga Federalnoj televiziji stigao je demant Jasmina Mulahusića.

Mulahusić odbacuje navode i tvrdi da su o njemu objavljene neistine da prijeti bh. novinarima i brutalno ih vrijeđa godinama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija