Vojin Mijatović će biti ministar unutrašnjih poslova FBiH!?

Vojin Mijatović će biti ministar unutrašnjih poslova FBiH!?


Prema informacijama nekih medija, Vojin Mijatović bi trebao biti ministar unutrašnjih poslova FBiH, ukoliko Osmorka uspije formirati vlast na federalnom nivou.

Naime, imena ministara još nisu zvanično poznati javnosti, a ovo su imena prema nezvaničnim informacijama.

Poznato da bi premijer bio Nermin Nikšić, a SDP bi imenovao još pet ministara i to Vojin Mijatović kao ministar unutrašnjih poslova FBiH, Nerim Dizdar kao ministar za izbjeglice i raseljene osobe, Vedran Lakić bit će imenovan za ministra razvoja, poduzetništva i obrta, a Almin Hopovac za ministra obrazovanja.

Narod i Pravda i Naša stranka će imati po jedno ministarstvo, a iz NiP-a će to biti Adnan Delić kao ministar za rad i socijalnu politiku. Iz Naše stranke će Nasiha Pozder biti na čelu ministarstva za turizam i zaštitu okoliša.

Stranka za BiH će dobiti Ministarstvo energije, rudarstva i industrije, a na toj poziciji bi se trebao naći Adis Bubalo.

NES će će preuzeti kontrolu nad Ministarstvom poljoprivrede, a na ovu poziciju će biti imenovan Zuhar Porčić, dok će na čelu Ministarstva trgovine biti Anel Kljako.

HDZ je dobila najviše ministarstava i to njih šest, a još nisu poznata imena ministara.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija