Građani ne daju objekat stare električne centrale: Bageri ravnaju na Marijin Dvoru

Građani ne daju objekat stare električne centrale: Bageri ravnaju na Marijin Dvoru


Građanska inicijativa za bolje i ljepše Sarajevo uputila je apel/molbu Gradskoj upravi Grada Sarajeva, gradonačelnici Benjamini Karić, Vladi KS-a, Vladi FBiH i Općini Centar, Općinskom vijeću i načelniku Srđanu Mandiću, da se organizuju u smislu obezbjeđenja finansijskih sredstava za otkup nekretnine, tj parcele na kojoj je bila električna centrala na Hisetima od sadašnjeg vlasnika My Place d.o.o. Sarajevo, Top One d.o.o (Abdulrahman Mohammad Alshaibani, Mohammad Ibrahim, Emir Granov) i vrati u posjed građana Sarajeva.

– Uz ovaj apel upućujemo i inicijativu svim ovim institucijama da se na mjestu stare električne centrale napravi spomen park Valteru Periću, u kojem bi dio bio posvećen električnoj centrali i njenom značaju za građane Sarajeva.

Radi se o našem istorijskom naslijeđu, našoj kulturnoj baštini koja je dio našeg identiteta i zato ne smijemo dopustiti da samo tako nestane, kao da nikada nije ni postojala.

Stoga apelujemo i na savjest svih kojima smo uputili molbu, kao i na obavezu i odgovornost prema građanima Sarajeva i BIH, rekli su iz Građanske inicijative za bolje i ljepše Sarajevo te pozvali sve nadležne da obrate pažnju na radove demontaže objekta koji su počeli prije tri dana, a koji, prema njihovim riječima, više podsjećaju na totalo uništenje ovog vrijednog, sarajevskog eksponata na otvorenom nego na demontažu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija