Šehović i Vujinović: Brutalno likvidirani na dužnosti
Supruga Adisa Šehovića kroz suze: Zvali su me i rekli da je došlo do pucnjave i da “Adisa više nema”. Tada sam izgubila svijest

Supruga Adisa Šehovića kroz suze: Zvali su me i rekli da je došlo do pucnjave i da “Adisa više nema”. Tada sam izgubila svijest


– Nema visine koja može njega nadomjestiti, ni novca koji može svakodnevne boli ublažiti – kazala je kroz suze Hasena Šehović, supruga ubijenog policajca Adisa Šehovića, nakon što je upitana da li se može izjasniti o visini naknade štete i imovinsko-pravnom zahtjevu.

Hasena Šehović je danas u nastavku suđenja optuženima za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića ispričala da je tog jutra, 26. oktobra 2018. godine krenula na posao kada su je zvali da se vrati kući. U njoj se tada javio crv sumnje da se nešto desilo.

Poslije niza pokušaja da sazna o čemu je riječ, otac joj je na kraju saopćio da je došlo do pucnjave i da „Adisa više nema“ nakon čega je izgubila svijest, javlja Avaz.

Alisa Vujinović, supruga ubijenog policajaca Davora Vujinovića, istakla je da postavlja imovinsko-pravni zahtjev. Ispričala je da je s Davorom bila u braku 11 godina i da je tog kobnog dana njena kćerka imala devet godina, a sin tri i po godine.

Tog 26. oktobra 2018. nazvala ju je prijateljica s posla i pitala je li sve uredu s Davorom. Nakon saznanja da je Davor smješten u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i da je u toku operacija uslijedili su mučni sati iščekivanja.

Saznavši da Davora operira dr. Eldin Burazerović, shvatila je da je u pitanju glava. Doktor joj je je objasnio da su male šanse da Davor preživi. S prijateljima se nalazila ispred bolnice kada je u 12:10 sati stigao poziv da je Davor preminuo.

Advokat Duško Tomić i optuženi Aleksandar Macan objema suprugama su izrazili saučešće, dok je Macan svakoj ponaosob rekao da on nije ubio njenog supruga.

U Kantonalnom sudu Sarajevo sudi se Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću, za ubistvo pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Optuženi se terete da su 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje u 4:20 sati, a nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila Golf u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u Šehovića i Vujinovića, koji su se nalazili u službenom automobilu.

Adis Šehović je od zadobivenih povreda odmah preminuo, dok je Davor Vujinović teško ranjen te je nakon nekoliko sati podlegao povredama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija