Schmidt na sastanku sa rukovodstvom FBiH?

Schmidt na sastanku sa rukovodstvom FBiH?


Visoki predstavnik Christian Schmidt trenutno je na sastanku sa predsjednicom FBiH Lidijom Bradarom te potpredsjednicima ovog bh. entiteta Refikom Lendom i Igorom Stojanovićem.

Ovu informaciju objavio je portal Istraga na Twitteru.

Za sutra u 14 sati zakazana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj će se zastupnicima predočiti informacija predsjednice Vlade Federacije BiH Lidije Bradara o odluci o imenovanju premijera i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Odluku o formiranju Vlade FBiH je potpisala Bradara, a saglasnost na odluku je dao potpredsjednik FBiH Igor Stojanović. Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Mladen Bošković rekao je da u ovome trenutku neće uraditi ništa antiustavno, odnosno da sutra neće biti glasanje za imenovanje Vlade FBiH.

Jedino ukoliko do sutra bude gospodin Lendo potpisao odluku o imenovanju, u tom slučaju bismo mogli da glasamo za imenovanje nove Vlade FBiH – rekao je Bošković.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija