Dodik: Izetbegović je politički luzer, pokušali smo da napravimo zajednički pristup, ali je SDA imala druge namjere

Dodik: Izetbegović je politički luzer, pokušali smo da napravimo zajednički pristup, ali je SDA imala druge namjere


Lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prokomentarisao je izjavu Bakira Izetbegovića koji je Republiku Srpsku nazvao “genocidnom tvorevinom”, a njeno rukovodstvo optužio da su “napravili udruženi zločinački poduhvat”.

Dodik je rekao da je RS legalna i legitimna, a da je lider SDA Bakir Izetbegović nezadovoljan svojom i pozicijom svoje stranke nakon izbora.

“Јa sam dobio izbore, 12 puta zaredom. Izetbegović je ogorčen na svoju poziciju. Mi smo pokušali da napravimo zajednički pristup, ali su oni imali drugačije, skrivene namjere. Putem podmićivanja različitih ljudi, da se donose samo odluke u korist SDA”, rekao je Dodik danas u Banjaluci.

Dodik je Izetbegovića nazvao “političkim luzerom i gubitnikom”.

“Ne postoji genocid, to je način na koji on želi da se vrati na scenu. Republika Srpska je legalna. Još uvijek razmišljamo o BiH koja je formirana Ustavom, ali u zavisnosti situacije, mi imamo plan. Ne zavisimo od BiH, od nje samo imamo probleme. Pokušaćemo da razgovaramo, ako je to moguće, a Republika Srpska jasno iskazuje svoju političku volju”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je politička situacija na nivou BiH lošija nego ranije i da je veći stepen miješanja međunarodnog faktora u unutrašnja pitanja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija