KCUS dužan isplatiti Ademiru Spahiću 42.447,32 KM  zbog nezakonitog otkaza kojeg je potpisala Sebija Izetbegović

KCUS dužan isplatiti Ademiru Spahiću 42.447,32 KM zbog nezakonitog otkaza kojeg je potpisala Sebija Izetbegović


Tuženi se obavezuje da u korist tužitelja izvrši uplatu pripadajućih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u iznosu od 15.387,88 KM.

– Protjerala je tolike stučnjake s KCUS-a direktorica s nezakonitim diplomama. Ovo je samo jedan u nizu zakonskih prekršaja koje je ona uradila i koja će, nažalost, isplatiti porezni obaveznici – rekao je Spahić koji je i priložio svoje diplome koje je, kako je istakao, stekao nakon mukotrpnog školovanja, zakonskim putem.

Spahiću je otkaz uručen nakon što je u javnosti procurio audiosnimak prijetnji koje mu je, kako se čuje na snimku, uputila direktorica Izetbegović, a objavili su ga pojedini portali.

– Nemojte se igrati sa mnom. Još jednom čujem da ste uzeli moje ime u usta, zapamtit ćete me za života – zaprijetila je tada Spahiću Izetbegović, nakon čega je rekla da će mu iščupati grkljan, da bi mu, potom, dala otkaz, objavili su mediji.

Poraz direktorice Izetbegović: Spahiću rekla da će mu iščupati grkljan, a sada ga mora vratiti na posao i platiti 10.852 KM odštete

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija