Osmorka na sastanku sa Murphyjem. Konaković kaže da je to redovna procedura

Osmorka na sastanku sa Murphyjem. Konaković kaže da je to redovna procedura


Predsjednici stranaka Odmorke održali su danas sastanak sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Michaelom Murphyjem.

U javnosti su se pojavile informacije da je sastanak organiziran povodom sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj će se govoriti o imenovanju Vlade ovog entiteta.

Predsjednik Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković je u izjavi za Radiosarajevo demantirao ove informacije te rekao da se radi o – redovnim sastancima.

“Apsolutno nema nikakve veze sa sjednicom Parlamenta. To je dio redovne procedure. Sastanak je bio zakazan čak i u isto vrijeme kada i sjednica Predstavničkog doma”, rekao je Konaković.

Osvrnuo se i na to što danas neće biti formirana Vlada FBiH, a večeras u ponoć ističe rok. Naime, potpredsjednik FBiH Refik Lendo (SDA) ne želi dati saglasnost za imenovanje Vlade.

Konaković kaže da, ako visoki predstavnik ne reagira, Federacija je ponovo u blokadi.

“Mi nemamo ustavnu mogućnost da formiramo Vladu FBiH. SDA se poziva na takozvano legitimno predstavljanje.

Očekujemo da Christian Schmidt reagira i odblokira Federaciju da ne bismo ponovo dobili Vladu u tehničkom mandatu”, istakao je Konaković u izjavi za Radiosarajevo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija