Hercegovac prodavao skupocjene automobile, oduzeto mu više od 370.000 KM

Hercegovac prodavao skupocjene automobile, oduzeto mu više od 370.000 KM


Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) u Širokom Brijegu dokazalo je krivnju Damira Mitra, zv. „Rajkić“ (1980.) iz Posušja, zbog kaznenog djela nedopuštena trgovina. Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić.

Godina dana robije

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Damir Mitar osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine. Od Damira Mitra oduzeta je i imovinska korist pribavljena počinjenjem kaznenog djela u iznosu od 374.326,66 KM, koja će postati vlasništvo i imovina Županije Zapadnohercegovačke, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Osuđeni prodavao skupocjene automobile

Damir Mitar osuđen je zbog toga što je u vremenskom razdoblju od 2010. do 2016. godine u Širokom Brijegu i drugim mjestima u Bosni i Hercegovini, baveći se trgovinom u obliku djelatnosti bez odobrenja nadležnog organa, prodao 6 (šest) skupocjenih automobila. Automobile je uvozio iz inozemstva i prodajom automobila na ime nabave i prodajne cijene ostvario je imovinsku korist u iznosu od 374.326,66 KM.

Tijekom postupka tužiteljstvo je sudu predočilo nalaz i mišljenje vještakinje financijske struke i više od 120 materijalnih dokaza, što je bio temelj za donošenje pravomoćne osuđujuće presude.

Šta je sve pronađeno kod dilera luksuznih automobila iz Hercegovine


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija