Ovih radnika nema ni za lijeka. Na Jadranu ih plaćaju “suhim zlatom”. Plata čak 1.200 eura

Ovih radnika nema ni za lijeka. Na Jadranu ih plaćaju “suhim zlatom”. Plata čak 1.200 eura


U naselju Luka u Priboju došlo je do eksplozije plinske boce.

– Evo koliko plin može biti opasan, snimak je nastao u jednoj radionici. Vlasnik radionice i radnik izbjegli su teže posljedice u posljednjem trenutku – navodi se na Instagram stranici 192.rs, gdje je snimak objavljen.Hrvatski poslodavci traže više od 500 spremačica, a s obzirom da ih na tržištu nedostaje, plaće koje im nude su veće od plaća učitelja i nastavnika, ali i mnogih drugih zanimanja.

Prema podacima portala Moj posao, prosječna neto plaća u kategoriji spremačica iznosi 698 eura, odnosno oko 5300 kuna. No, s obzirom na veliku potražnju, za takvu plaću teško je naći djelatnice za sezonu na Jadranu.

Zato mnogi u svojim oglasima za posao ističu kako angažman nude i umirovljenicima na pola radnog vremena. Ili im pak nude plaćen smještaj i hranu.

U Malom Lošinju, primjerice, za čišćenje hotelskih i apartmanskih soba traži se čistačica kojoj se nudi plaća od 1200 eura plus plaćen smještaj, piše portal Danica.

U Rovinju pak za čišćenje i pospremanje soba u sezoni spremačicama se nudi plaća od 1150 eura, odnosno 100 eura manje ako im se mora osigurati smještaj.

U kontinentalnom dijelu Hrvatske spremačice se traže uglavnom za rad na neodređeno u bolnicama, školama, vrtićima, domovima za starije. Kako smo na nekoliko mjesta uspjeli doznati, nudi im se plaća koja se kreće u rasponu od 650 do 750 eura.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija