Reakcija Hasana Dupovca: Zbog suspenzije nisam prihvaćen za proceduru unapređenja u MUP-u KS

Reakcija Hasana Dupovca: Zbog suspenzije nisam prihvaćen za proceduru unapređenja u MUP-u KS


Policijski službenik MUP-a KS Hasan Dupovac reagirao je na današnju informaciju da nije unaprijeđen u čin samostalnog inspektora u MUP-u Kantona Sarajevo.

Hasan Dupovac nije dobio unaprjeđenje u čin samostalnog inspektora

Kako je rekao, s obzirom da u postupku koji se vodi protiv Dupovac Hasana i koji još uvijek nije pravosnažno okončan, ni u jednom dijelu optužnice ili postupka uopće nije spomento ubistvo niti se predmet na bilo koji način dovodi u vezu sa navodnim ubistvom.

Reagovao je i na obrazloženje Liste kandidata MUP-a KS koja je objavljena.

“Nije istina da Hasan Dupovac nije unaprijeđen, istina je da Dupovac Hasan nije prihvaćen za proceduru unapređenja u čin ‘samostalni inspektor’ jer se isti nalazi na suspenziji. Suspenzija je, dakle, jedan jedini razlog zbog kojeg Dupovac Hasan nije prihvaćen za proceduru unapređenja u MUP-u KS. Nadasve, ni ova objavljena lista MUP-a KS nije konačna, obzirom da na istu Dupovac Hasan ima pravo uložiti žalbu”, navedeno je u reakciji.

Na kraju, ustvrdio je da nije istina da je nezakonito činovan jer i danas zasluženo nosi iste činove koje je i ranije imao, prije suspenzije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija