Sandžaklije isprepadane: U selo nam dolazi ogromna zvijer, za njom ostaju džinovski tragovi

Sandžaklije isprepadane: U selo nam dolazi ogromna zvijer, za njom ostaju džinovski tragovi


Prijepolje – Proljeće je ovog aprila poprilično varljivo, ali to nije uticalo na mrke medvjede koji su se širom Srbije probudili iz zimskog sna i očigledno su gladni, tako da ne prezaju da priđu ni do samih domaćinstava u potrazi za hranom.

Već nekoliko noći upravo ova krupna šumska životinja obilazi selo kod Prijepolja, pa su među mještanima zavladali stah i panika.

“Budimo se ujutru i vidimo ogromne šape. Odmah smo znali da je u pitanju medvjed, a kasnije smo ga vidjeli i na sigurnosnim kamerama. On do sada nije nikoga napao, ali ipak nas je mnogo strah. Izlazimo iz kuća samo kad moramo”, kažu za RINU mještani Karoševina.

Mrki medvjedi u Srbiji su strogo zaštićena vrsta, stoga je došlo do povećanja broja jedinki i oni šire teritoroju koju obilaze, pa se posljednjih godina sve češće mogu vidjeti blizu naseljenih mjesta. Stručnjaci kažu da medvjedi nikad ne napadaju prvi, i da se kriju od ljudi jer se plaše.

Video se može pogledati ovdje.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija