Izo Tahirović je iza rešetaka KPZ Zenica. Redžo Kahrić odgovorio kako je mogao objavljivati po Instagramu

Izo Tahirović je iza rešetaka KPZ Zenica. Redžo Kahrić odgovorio kako je mogao objavljivati po Instagramu


Izudin Izo Tahirović, osuđeni ubica Mirze Raščića, jučer je na svom Instagram profilu poslao morbidnu poruku javnosti i porodici kojoj je uništio život.

On je na godišnjicu ubistva Raščića objavio fotografiju sa mjesta zločina, ispred Udruženja navijača FK Željezničar i postavio pjesmu “Vrati se na mesto zločina”.

Izo Tahirović se oglasio na godišnjicu likvidacije Mirze Raščića

Kako Crna Hronika saznaje, profil na kojem je objavljena fotografija jeste profil Izudina Ize Tahirovića, ali je nejasno kako je mogao objaviti fotografiju dok je u zatvoru.

Naime, Izo Tahirović se trenutno nalazi u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Zenica i nije bio na dopusti ovog vikenda.

To je za Faktor potvrdio direktor KPZ-a Zenica Redžo Kahrić.

“On je od 4. februara 2023. u zatvoru, ali od 4. novembra 2022. do 4. februara 2023. bio je na prekidu kazne. Mi ne možemo utjecati na odluke nadležnog suda u FBiH, dok je u drugom entitetu drugačije, pita se Ministarstvo pravde. Sve ostalo je laž”, kazao je Kahrić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Kahrića je pojasnio kako je nastao snimak, odnosno da li je zatvorenik mogao imati mobitel sa sobom i objavljivati fotografije iz arhive. Kahrić potvrđuje da ne može.

“Iz iskustva znam da oni nekog zaduže za svoj profil i tako daju objave. Nije bio na vikendu, niti ćemo istog pustiti što se nas tiče”, poručio je Kahrić.

Podsjećamo, Tahirovića je Kantonalni sud u Sarajevu prvobitno osudio na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud FBiH je snizio tu kaznu za dvije i po godine što znači da je Tahirović dobio 17,5 godina zatvora.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija