Baka Milanka preminula u bečkoj bolnici, od porodice tražili da plate za njeno produženje vize

Baka Milanka preminula u bečkoj bolnici, od porodice tražili da plate za njeno produženje vize


Imigracione vlasti u Beču u više navrata su bile na meti kritika austrijske javnosti. Poslednji u nizu je slučaj koji donosi austrijski dnevni list Heute o 88-godišnjoj Milanki koja je prije nekoliko sedmica zatražila produženje vize.

Međutim, Milanka, inače državljanka Srbije, je neposredno nakon toga završila u bolnici, gdje je operisana zbog teškog preloma. Zbog boravka u bolnici nije mogla doći na dogovoreni sastanak koji se odnosi na njenu vizu.

Njena unuka Vesna (43) odmah je obavijestila Slubu za doseljenike i državljanstvo o novonastaloj situaciji i ponudila se da sama preuzme bakinu vizu. Međutim, to nije bilo moguće iz pravnih razloga. Nekoliko dana kasnije stigla je loša vijest za porodicu: baka Milanka umrla je u bolnici 11. aprila, piše Heute, a prenosi Kroativ

Dan kasnije, njena unuka poslala je e-mail imigracionim službenicima u kojem je napisala da je njena baka umrla. Međuti, najmanje što je Vesna očekivala je odgovor koji je dobila od službenice zadužene za slučaj baka Milanke:

“Primite naše saučešće, molim vas da nam pošaljete smrtovnicu čim je dobijete. U prilogu je uplatnica, molim da je uplatite.”

“Zapravo su mi htjeli prebaciti odgovornost za tih 140 evra za zahtjev za vizu! Zarađivati ​​na mrtvima je stvarno sramota”, ističe Vesna.

“Heute” je poslao upit Službi za doseljenike i državljanstvo o čemu se radi u zahtjevu za plaćanje. Ali, oni su razjasnili o čemu se radi.

“Zahtjev nam je predan 3. aprila, 2022. godine, naknade za zahtjev moraju biti uplaćene. Stoga je zahtjev za isplatu poslan na navedenu adresu”, stoji u odgovoru.

Međutim, nakon što su primili obavijest o smrti podnosioca zahtjeva iz Službe za doseljenike su odgovorili da porodica, ipak, ne mora platiti 140 evra:

“Žalimo zbog gubitka i porodici želimo puno snage u teškim trenucima”, stoji u odgovoru koji je Služba za doseljenike i državljanstva poslala listu Heute.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija