Mup KS : Uhapšeni u akciji “Overdose”

Mup KS : Uhapšeni u akciji “Overdose”


Dešifrovanjem aplikacije Skaj pripadnici MUP Kantona Sarajevo otkrili su organizovanu grupu koja se u ranijem periodu bavila nabavkom i preprodajom droge i oružja, a njeni članovi su uhapšeni u akciji “Overdose”

Kako se navodi u dokumentima Tužilaštva BiH grupu je organizovao Amer Karić, a desna ruka mu je bio brat Dino. Njima dvojici, kao i članovima grupe Adisu Selimoviću i Aldinu Zorniću, Sud BiH je odredio pritvor, dok je Zlata Mujkić u kućnom pritvoru.

Skaj je otkrio da je Amer Karić bio vođa grupe, te da je on dogovarao nabavku, utovar i prevoz droge iz Srbije, Hrvatske i Austrije u BiH. Grupa se od 2019. godine bavila nabavkom i preprodajom heroina, kokaina i marihuane. Droga je dalje prodavana u zemljama EU.

Kako se navodi, Amer Karić je 12. maja 2020. godine postigao dogovor s Dinom Menzilovićem i Aldinom Zornićem da se organizuje prevoz heroina iz BiH u Hrvatsku. Poznato je da je BiH raspisala međunarodnu potjernicu za Dinom Menzilovićem, koji je izbjegao hapšenje u akciji MUP USK kodnog naziva “Eskobar”, a nakon pronalaska plantaže marihuane kod Velike Kladuše.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija