Visokorangirani pripadnik MUP Srpske dobio otkaz zbog pomaganja kriminalcu

Visokorangirani pripadnik MUP Srpske dobio otkaz zbog pomaganja kriminalcu


Disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske okončala je prvostepeni disciplinski postupak protiv Nedeljka Lubure i on je ostao bez posla, saznaje Srpskainfo.

U MUP Srpske su rekli da je N. L. izrečena mjera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti „Zloupotrebe ili prekoračenje ovlašćenja“ i „Ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled Ministarstva“.

Nedeljko Lubura priznao da je u gepeku službenog vozila prošvercao kriminalca Mijatovića

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske 11. avgusta prošle godine u Banjaluci su uhapsili N.L. zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik počinio krivična djela „Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, nakon čega je i suspendovan i protiv njega podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka – pojasnili su u MUP Srpske.

Lubura je godinama bio visokorangirani funkcioner MUP Srpske, a uhapšen je sa još jednom osobom zbog sumnje da su pomogli u prebacivanju preko granice i skrivanju Ivana Mijatovića, a za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica zbog teškog ubistva.

Kako su pali inspektor Lubura i sin biznismena Roguljić zbog Crnogorca koji je u gepeku prošvercovan u BiH

Nedeljko Lubura (47), inspektor u MUP-u Srpske i Bojan Roguljić (42), sin biznismena Slavka Roguljića, uhapšeni su zbog sumnje u njihovu umiješanost u skrivanju odbjeglog Crnogorca, koji je u gepeku ušao u BiH, iako je na potjernici Interpola.

Potvrdili su to izvori “Nezavisnih novina”, upućeni u istragu ovog slučaja, zbog kojeg je policija od jutros na nogama.

Za sada nije poznato ko je tog Crnogorca prošvercao u BiH, ali se zna da je za njim tragao Interpol zbog pokušaja ubistva.

Sagovornici “Nezavisnih novina” potvrdili su nam da je ovaj slučaj otkriven raspakivanjem famozne aplikacije Sky.

Podsjetimo, iz Tužilaštva BiH su saopštili da su Lubura i Roguljić uhapšeni zbog sumnje u organizovani kriminal, odnosno zbog krijumčarenja ljudi.

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže Hayat.ba, uhapšeni se sumnjiče za različite uloge u skrivanju ‘Škaljaraca’, pronalasku štek-stanova, skrivanju prevoženja iz grada u grad, iz države u državu.

Inače, na složenim istragama u borbi protiv organiziranog kriminala, zajednički pod nadzorom Tužilaštva BiH rade posebni tim MUP-a KS, koji je u svakodnevnoj komunikaciji sa FBI-jem i Europolom, te Upravom za organizirani i teški kriminalitet MUP-a bh. entiteta RS.

Hayat.ba objavljuje fotografiju uhapšenih u jutrošnjoj policijskoj akciji. Nezvanično, ova fotografija je nastala u vrijeme kada su prebacivali ‘Škaljarce’ izvan BiH, a koji su kasnije ubijeni u Grčkoj piše Hayat.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija