Oglasio se MUP o vozaču koji je prijetio da će pozvati daidžu Enesa policajca

Oglasio se MUP o vozaču koji je prijetio da će pozvati daidžu Enesa policajca


Saobraćajna nesreća koja se desila u srijedu 19.4.2023. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje na sreću prošla je samo sa materijalnim štetama na oba vozila.

Kao što možemo saznati od čitatelja Crna-Hronika koji su bili na licu mjesta, pijani muškarac sa svojim teretnim kombijem udario je putničko motorno vozilo marke VW Golf 6 u kojem se nalazilo više djevojaka.

Na sreću, u ovoj nezgodi niko nije povrijeđen. Ono što je zabrinjavajuće za naše društvo jeste da je sve više pijanih vozača kao što je ovaj, na našim cestama.

Za sada nepoznati mušlarac, kako nezvanično saznajemo napuhao je preko 2.9 promila alkohola. Nakon sudara, prijetio je djevojkama da će pozvati policajca Enera Rahimića iz Hadžića koji će citiramo “sje*ati” njihove živote.

“Prosječan prizor pijane seljačine koja odluči da sjedne za volan sa 2,9 promila u sebi i nakon toga počne da se dere i nasrče na nas i ne prihvata krivicu da nas je udario” – izjavila je djevojka iz vozila za portal Crna-Hronika.

“Koliko vam treba para? Nisam ja tebe udario. Dobro jesam. Sa ove strane. Jarane nazoveš samo. Vidjet ćemo sve. Nemojte to meni raditi. Ljubi te brat. Gospođo jesi ti mene udarila, odlično nisi. Ali sad ću vam ja zvat mog daidžu Enesa Rahimića, znači doći će frajer i sje*at će i tebi i tebi i sviju ću vas sjebat. Nećete moći pričati ba. Potom pitanju nećete moći pričati, bolje vam je…” – završava komunikaciju pijani vozač.

Oglasio se MUP KS za portal CRNA Hronika BIH. Gospodin napuhao 2,90 promila

Dana 19. aprila 2023. godine, oko 20.30 sati, PU Novi Grad – PS Dobrinja je obaviještena da se na X transverzali dogodila saobraćajna nezgoda. Policijska patrola je na mjestu događaja zatekla dva putnička motorna vozila, Mercedes kojim je upravljao A.B. i Golf kojim je upravljala N.Ž.

Pregledom lica mjesta i izjavama učesnika, policijski službenici su konstatirali da je do saobraćajne nezgode došlo tako što je A.B. vozilom otpočeo radnju mijenjanja saobraćajne trake, bez da se prethodno uvjerio da je takvu radnju moguće sigurno učiniti, pri čemu je prednjom desnom bočnom stranom svog vozila ostvario kontakt s lijevom bočnom stranom drugog vozila. Oba vozača su alkotestirana. Kod N.Ž. nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je kod A.B. utvrđeno prisustvo od 2,90 promila, zbog čega je do otriježnjenja zadržan u prostorijama PS Dobrinja.

Njemu je izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 36. st. 1, a kažnjivo po članu 236. st. 1. i 3. tč. 4, te prekršaja iz člana 174. st. 2, a kažnjivo po članu 234. st. 1, tč. 4. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini. Na osnovu počinjenih prekršaja, za A.B. je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva mjeseca i dva kaznena boda.

Prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode nije bilo narušavanja javnog reda i mira, te vozač N.Ž. policijskim službenicima na licu mjesta nije prijavila narušavanje javnog reda i mira ev. počinjenog prije dolaska policijskih službenika. – izjavili su iz MUP-a KS za portal CRNA Hronika BIH

https://www.tiktok.com/@crnahronikainfo/video/7224174048815697158?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7185172671659230725


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija