Direktor spriječio tragediju: “Lupao je bombama od sto, prijetio da će ih aktivirati”

Direktor spriječio tragediju: “Lupao je bombama od sto, prijetio da će ih aktivirati”


Zoran Kipić smirio je uzrujanog čovjeka koji je došao u ŠG Milići s namjerom da aktivira dvije ručne bombe.

Zoran Kipić, direktor Šumskog gazdinstva Milići, prisebnošću je uspio da ubijedi sugrađanina M. V. da u četvrtak ne aktivira dvije bombe. Kipić je ispričao novinarima kako se sve odigralo.

BOMBE U KESI

On je rekao da čovjeka, koji je u četvrtak u Šumsko gazdinstvo došao sa bombama, poznaje od rođenja kao dobrog, plemenitog i uvijek nasmijanog piše Oslobođenje

”To što se dogodilo, naravno da nisam očekivao – čovjek je sa dvije ručne bombe ušao u kancelariju, gdje je bilo nas 10-11. Bio je rastrojen, ljut, van sebe, prosto ga nisam prepoznao. Lupao je bombama od sto, ljudi su uplašeni krenuli prema vratima, a ostali smo tri radnika i ja. Razumijem i njih koji su ostali, razumijem i one koji su se uplašili”, rekao je Kipić.

On je ispričao da im je M. V. prijetio, da su mu ruke drhtale, a prst bio na osiguraču, ali da ga je on pozdravio, ponudio mu da sjedne, stao na njegovu stranu i uzeo papire koje je donio.

Kipić je pojasnio da je, konkretno, razlog ljutnje M. V. bio što određene osobe sijeku, kao, njegovu šumu, za koju se uvidom u papire vidi da nije tako.

Imovina je na drugim licima, a on traži pravo svojine. To je pokazao i uvid u posjedovne listove, skicu, ZK izvadak, u papirima nigdje ne stoji ni njegovo, ni ime njegovog oca, niti stoji uopšte njegovo prezime. Tu gdje on traži pravo svojine, uopšte nema njegovog prezimena, rekao je Kipić

On je rekao da je, ako se utvrdi da postoji neka odgovornost na ŠG-u Milići, spreman da za sve propuste odgovara i sarađuje, te naglasio da imovinskopravne odnose utvrđuje Republička uprava za geodetske i imovinskopravne poslove.

Kipić je naveo da je objasnio sve M. V. i rekao mu da će ići zajedno u šumu i da prijave policiji, budući da, ako je ta šuma privatna – prijavljuje se policiji, nakon čega ga je M. V. poslušao, vratio bombe u kesu koju mu je on držao i pružio je ka njemu, ali on nije želio da je uzme, nego ga je zagrlio kao komšiju i sproveo kroz firmu i parking.

”U međuvremenu je stigla policija koje se on, vjerovatno, malo i uplašio, pa je opet posegao za bombom. Policija je profesionalno odreagovala, hvala joj što je postupila onako, što nije upotrijebila silu”, naveo je Kipić i ispričao da je policija otišla sa M. V, koji je krenuo preko naselja Goločevina u pravcu porodične kuće, napominjući da ne zna dalji tok događaja jer nije prisustvovao.

NAĐEN MITRALJEZ

Kipić je još jednom zamolio organe policije da ne zamjere M. V. jer ga, kako kaže, ni on kao direktor neće teretiti.

Osoba iz Milića čiji su inicijali M. V. uhapšena je u četvrtak jer je prijetila bombom, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik. Prilikom pretresa prostorija koje koristi M. V. u Milićima, pronađeni su ručna bomba, mitraljez, 42 puščana i 30 pištoljskih metaka i zatvarač od puške.

Nakon pregleda u milićkom Domu zdravlja, M. V. je upućen u UKC Republike Srpske u Banjaluci.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija