Roditelji su mu ugledni doktor i profesorica, djeca su ga zvali štreber

Roditelji su mu ugledni doktor i profesorica, djeca su ga zvali štreber


Šta se Srbiji dogodilo u postprazničnu srijedu, 3. maja 2023. godine, oko 8.40 sati na Vračaru. Pričaće se o tome da li je zakon dobar, ko je kriv, o “zapadnim vrijednostima”, zastarjelom školstvu, roditeljstvu, društvenom nasilju, društvenim mrežama, internetu, mobilnim telefonima, rijalitijima…

Ali šta god se Srbiji dogodilo, nije započeto jutros. Jutros smo prisustvovali završnom činu krvave drame koja je začeta nekada davno, možda u porodici dječaka-ubice, možda u školi, možda na nekom trećem mjestu ili više njih.

Prvi put s ocem u streljanu sa samo 12 godina

Zasad znamo da je dječak-ubica Kosta Kecmanović (13), rođen 30. jula 2009. godine, rastao u nečemu što bi se na prvi pogled moglo okarakterisati kao normalna porodica sa uglednim roditeljima.

Otac poznati ljekar, radiolog, majka naučni radnik, profesorka mikrobiologije. Baš dobrostojeći. Talentovano dijete, pristojnog ponašanja, pobjeđivao na gradskim takmičenjima, što sa sobom nosi i određene neprijatnosti. U školi su ga zvali “štreber”.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija