Dječak Kosta nalazi se na tajnoj lokaciji zbog moguće osvete njemu i njegovoj porodici

Dječak Kosta nalazi se na tajnoj lokaciji zbog moguće osvete njemu i njegovoj porodici


Kosta Kećimović likvidirao je 7 djevojčica i jednog dječaka. Šestero djece i profesorica povijesti su ranjeni.

Načelnik Službe za suzbijanje kriminala Nemanja Đuran izjavio je na Blic televiziji da su nakon pretresa stana u kojemu je živio Kosta K. zaplijenjeni kompjuter, mobilni telefon i papiri na kojima je bio plan za višestruko ubojstvo.

– Izvršen je pretres stana, tu su obrađeni predmeti koji su izuzeti. Kompjuter i mobilni telefon su oduzeti, kao i papiri koji pokazuju skicu plana likvidacije. Otac je u čudu, on nije mogao vjerovati, kao ni majka. Ocu je određeno zadržavanje od 48 časova, majci nije – rekao je Đuran i dodao:

Ustanovili smo da njegov otac ima više komada registriranog oružja. Imamo saznanje da je dječak s ocem posjećivao streljane. On je stručno i precizno rukovao vatrenim oružjem. Otac je danas rekao da je oružje držao u sefu i da dijete nije znalo za šifru, ali je očito da je dječak znao šifru – rekao je načelnik službe za suzbijanje kriminala.

U slučaju K. sve to praktično znači da će vjerojatno biti premješten na neku tajnu lokaciju ili u ustanovu zatvorenog tipa, jer postoji mogućnost osvete prema njemu i njegovoj obitelji.

– Ne može mu se odrediti nikakva mjera, može ga se samo smjestiti u određenoj ustanovi i to ako za tim postoji potreba, a ne zato što bi to netko naredio. Može biti smješten u dječju bolnicu, može biti upućen na razne preglede – dodao je Munižaba.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu ranije je priopćilo da Kosta K. (13), koji je hicima iz pištolja danas usmrtio devet osoba u školi “Vladislav Ribnikar” ne podleže kaznenoj odgovornosti. Ovo je za Nova.rs potvrdila i Irina Borović, odvjetnica osumnjičenog dječaka, ali i otkriva što će se dalje događati.

– Bit će napravljena toksikološka analiza na Vojno-medicinske akademije, nakon čega će s dječakom razgovor obaviti predstavnik Centra za socijalni rad. Nakon toga, s njim će razgovore obaviti i psiholog i psihijatar i od toga će ovisiti sljedeći koraci“, rekla je za Nova.rs Irina Borović.

Dodala je da će otac dječaka biti saslušan u petak. Tada će se odlučivati hoće li će mu biti određen pritvor ili će biti pušten na slobodu.

Dakle, ne može ga se optužiti za ubojstva, ne može ga se poslati u zatvor, čak ne može ići niti u popravni dom. Odvjetnik Radomir Munižaba potvrdio je za Blic da se K.K., s obzirom na to da nije napunio 14 godina, ne mogu izreći krivične sankcije ili prema njemu primijeniti druge mjere koje predviđa Zakon o maloljetnicima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija