Konaković i Stojanović  ispred škole gdje se dogodila tragedija: Upisali se i u knjigu žalosti

Konaković i Stojanović  ispred škole gdje se dogodila tragedija: Upisali se i u knjigu žalosti


Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i potpredsjednik FBiH Igor Stojanović su u posjeti Beogradu gdje su odali počast žrtvama masakra u školi na Vračaru.

Konaković se u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije upisao u knjigu žalosti povodom jučerašnje tragedije te se sastao sa srbijanskim ministrom Ivicom Dačićem. U knjigu žalosti se upisao i Stojanović.

Njih dvojica su zajedno došli i ispred Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” gdje se okupljaju građani i prijatelji kako bi odali počast ubijenoj djeci i čuvaru. Njih dvojicu su također položili cvijeće.

“Hoću da prenesem poruku iz BiH da smo uz građane Srbije u ovom teškom trenutku”, poručeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Podsjetimo, dječak (13) je jučer ujutru došao u školu koju pohađa te organizovano i planski napravio masakr prilikom čega je ubio najmanje osmero djece i čuvara škole. Više osoba je povrijeđeno, među kojima je dvoje u teškom stanju.

Ministar vanjskih poslova BiH je odmah jučer poslao telegram saučešća ministru Ivici Dačiću, a što su uradili i drugi političari iz BiH.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija