Erdogan sa balkona poručio: Naša nacija je odlučila, ne trebaju nam novi izgovori

Erdogan sa balkona poručio: Naša nacija je odlučila, ne trebaju nam novi izgovori


Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan oko 1 sat iza ponoći obratio se svojim simpatizerima s balkona sjedišta svoje stranke AKP u Ankari.

– Neko je u kuhinji, mi smo na balkonu – započeo je govor Erdoan, aludirajući na svog protukandidata Kemala Kilicdaroglua, koji je objavljivao snimke iz skromne kuhinje.

Broj osvojenih glasova

Erdogan je dobio je 49,35 posto glasova, dok je Kiličdarolu osvojio 45 posto, pokazuju rezultati na osnovu 98,74 posto prebrojanih glasova.

Prema prvim rezultatima parlamentarnih izbora, Erdoganova Stranka pravde i razvoja osvojila je 35,42 posto glasova, dok je Kiličdaroluova Republikanska narodna stranka osvojila 25,4 posto.

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha.

Sponsored by MonadPlug

-Iako konačni rezultati još nisu stigli, značajno vodimo. Još uvijek ne znamo konačne zvanične rezultate, čekamo na objavu volje naše nacije. Dok čekamo na rezultate, odlučio sam da održim tradicionalni govor s balkona unaprijed – izjavio je Erdoan.

BBC navodi se kako se radilo o jasnoj sugestiji da, iako Erdogan nije uspio pobijediti u prvom krugu izbora, vjeruje da će pobijediti u drugom.

-Naša nacija je odlučila. Ne trebaju nam novi izgovori. Vidjet ćemo volju naše nacije kad vidimo konačne rezultate – dodao je.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija