SDA Centar Srđanu Mandiću i partnerima: Rast trave vam je nerješiva enigma

SDA Centar Srđanu Mandiću i partnerima: Rast trave vam je nerješiva enigma


Nakon što su se građani Centra pomirili s činjenicom da će ovaj mandat načelnika Srđana Mandića i općinske administracije koju predvode NIP, SDP i Naša stranka provesti zatrpani smećem, sve je izglednije da će i neodržavane zelene površine te nepokošena trava biti njihova realnost sve do odlaska s vlasti najlošije administracije i vlasti koja je ikad upravljala općinom Centar – navodi u saopćenju OO Stranka demokratske akcije (SDA) Centar.

Ističu da je prosto nevjerovatno i jedinstven je fenomen u Evropi da vlasti u općini Centar i Kantonu Sarajevo već godinama ne mogu da riješe elementarne komunalne zadaće poput odvoza smeća, košenja trave i pranja ulica uprkos budžetu od 75 miliona KM samo u općini Centar.

Hrpe smeća na ulicama Sarajeva su izvor raznih infekcija i bolesti, a nepokošene i neodržavane zelene površine kriju mnoge opasnosti za građane i djecu poput krpelja i zmija, dodaju.

“Pozivamo građane Centra i Sarajeva da ostave po strani svoje lične političke simpatije i afinitete te da objektivno pogledaju našu općinu i kanton nakon svih godina vladavine Trojke (NIP, SDP i NS) te da vide gdje su naše društvo odveli eksperimenti poput Trojki i Šestorki koje obiluju nekompetentnim kadrovima koji su Sarajevo pozicionirali kao prljav, neodržavan, siv i sumoran grad”, saopćeno je iz SDA Centar.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija