Zalihić odgovorio Bičakčiću: “Nemoj nas potcjenjivati. Prestani sa političkim kritikma”

Zalihić odgovorio Bičakčiću: “Nemoj nas potcjenjivati. Prestani sa političkim kritikma”


Sabor Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je dobio novog predsjednika – Edhema Bičakčića.

On će na ovoj poziciji zamijeniti SDA-ovog državnog delegata Safeta Softića. No, ne radi se ovdje samo o pukoj vijesti da se promijenilo rukovdstvo Sabora, koje između ostalog, bira i reisu-l-ulemu.

Ovo izuzetno važno i utjecajno tijelo Islamske zajednice u BiH ima i svoj veliki doprinos snazi SDA i odnosno utječe na mišljenje vjernika tako što propagira ideje SDA.

Bivši član SDA stranke, u posljednjih mjesec dana, više puta je gostovao na raznim televizijskim stanica te pored svog imenovanja u Saboru, glavna tema bila mu je SDA stranka.

Nakon brojnih kritika za svoju stranku, Adem Zalihić mu je poslao poruku.

“Predsjednik Sabora lslamske zajednice u Bosni i Hercegovini tvrdi da IZ nije pod uticajem politike, a on kao predsjednik najvećeg tijela IZ-a, kontinuirano gostujući u medijima daje političke komentare, uglavnom negativno usmjerene prema rukovodstvu SDA.

Dragi naš Edheme, nemoj nas potcjenjivati molim te. Ako već to tvrdiš, prestani sa političkim, jednostranim kritikama, jer si bjelodano kontradiktoran, i upravo tako nanosiš štetu IZ-u.

Iako imamo najfinije emocije vezane za tebe jer si bio saborac rahmetli predsjednika, jasno nam je da imaš isti politički orjentir kao i tvoj sin.” – izjavio je Adem Zalihić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija