Zbog likvidacije u Visokom lišen slobode Nermin Zahirović (22), traga se za istoimenim ocem

Zbog likvidacije u Visokom lišen slobode Nermin Zahirović (22), traga se za istoimenim ocem


Pripadnici sarajevske Policijske uprave Novi Grad sinoć su lišili slobode Nermina Zahirovića (22) iz Sarajeva zbog likvidacije S. N. iz Visokog, koje se 25. maja dogodilo u visočkom naselju Križ.

Istovremeno, policija i dalje traga za njegovim rođenim ocem, koji se zove i preziva isto kao i on – Nermin Zahirović (40), javlja Faktor.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek, navodeći inicijale uhapšenog, potvrdio nam je da su ga nakon hapšenja u Sarajevu, pripadnici sarajevske policije predali pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koji nad njim provode kriminalističku obradu.

– Na teret mu se stavljaju krivična djela ubistvo, izazivanje opće opasnosti, nanošenje lakših tjelesnih povreda, kao i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije – kazao je Fišek.

Dodao je da će, nakon krim-obrade u MUP-u ZDK, osumnjičeni tokom dana, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Pucnjava u naselju Križ dogodila se 25. maja nešto prije ponoći. tada je teško ranjen S. N. iz Visokog, koji je zadobio po život opasne povrede usljed kojih je kasnije preminuo u KCUS-u.

U pucnjavi je povrijeđen i A. Z. (1977), koji je tom prilikom zadobio prostrelnu povredu noge.

Policija je nedugo nakon događaja imala saznanja ko su počinioci, te je za njima odmah raspisana operativna potraga.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija