Dodik zaprijetio: Ljudima u Sarajevu pametnije da prihvate dijalog. Murphy da se ne miješa u unutrašnje stvari BiH!

Dodik zaprijetio: Ljudima u Sarajevu pametnije da prihvate dijalog. Murphy da se ne miješa u unutrašnje stvari BiH!


Komentarišući informaciju da OHR priprema izmjene Krivičnog zakona BiH kojim je predviđeno krivično gonjenje za nepoštovanje njihovih odluka, Dodik je rekao da RS neće poštovati takvo nametanje.

“Pa šta ako i donese? OHR će donijeti zakon da moraš da ga poštuješ? Eto mi kažemo da nećemo. Pa, mogu pripremiti krivične prijave čim donesu taj zakon. Dakle, tjeraju nas uz zid i do mjesta u kome nema više povratka i mi ćemo donijeti naše odluke o statusu”, rekao je Dodik.

Dodik je poručio da bi “američkom ambasadoru u BiH Michaelu Murphyju bilo pametno da se ne miješa u unutrašnje stvari BiH, te da bi i ljudima iz Sarajeva bilo pametno da prihvate dijalog”.

“Mi hoćemo i možemo da budemo u BiH pod uslovom da se vrati izvorni Dejtonski sporazum sa kreacijama koje smo mi spremni da dogovorimo na nivou BiH, a ne sa silom koju nama nameću ovdje”, rekao je Dodik.

On je naglasio da će “lažni Schmidt proći kao što su prošli juče avioni”.

Dodik je rekao da je u Republici Srpskoj pet puta povećan broj malignih oboljenja nakon NATO bombardovanja i da se Srbi nikada neće radovati stranim avionima, pogotovo onima koji su bacali osiromašeni uranijum po njima.

“Idite sada u Klinički centar na Odjeljenje pedijatrije i vidjećete novorođenu djecu i onu koja imaju nekoliko godina, koja sada boluju od malignih oboljenja”, rekao je Dodik, komentarišući jučerašnje nadlijetanje američkih bombardera iznad gradova u BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija