Tužilaštvo KS: Privedene su četiri osobe u nastavku akcije “Start”

Tužilaštvo KS: Privedene su četiri osobe u nastavku akcije “Start”


Po nalogu postupajućih tužilaca Tužilaštva Kantona Sarajevo i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, rano jutros započeo je nastavak akcije kodnog naziva Start. Pretresi u Općini Stari Grad Sarajevo još traju, a realiziraju ga pripadnici Federalne uprave policije.

Privedeni Hadžibajrićevi pomoćnici Adis Hadžović, Aldiana Kavazović i Adela Plakalo

“U toku dana u prostorije FUP-a bit će privedena tri pomoćnika načelnika i pravobranilac koji će biti ispitani od strane postupajućih tužilaca nakon čega će biti poznato više detalja kao i njihovo svojstvo”, kazala je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Osumnjičeni su Adis Hadžović, pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove, Aldiana Kavazović, pomoćnica načelnika za privredu i Adela Plakalo, pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove. Sve troje su privedeni.

U toku je izuzimanje ostale dokumentacije.

Ranije je u sklopu akcije “Start” slobode su lišeni Ibrahim Hadžibajrić, kao i Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija