Bosanskohercegovačka kompanija kupila fabriku jestivog ulja iz Srbije

Bosanskohercegovačka kompanija kupila fabriku jestivog ulja iz Srbije


BIMAL Grupa završila je postupak potpunog preuzimanja somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL Sunce, i na taj način postala jedini vlasnik kompanije.

Šta znači potpuno preuzimanje somborske fabrike i je li ostvaren konačni cilj, a šta to znači za razvoj Distrikta Brčko?

– Naš konačni cilj je ostvaren budući da je BIMAL Grupa sa sjedištem u Brčkom od preuzimanja većinskog paketa udjela BIMAL Sunca 2019. godine imala namjeru preuzeti fabriku u potpunosti. Za razvoj Brčko distrikta to znači da smo mi prva prehrambena industrija iz Brčkog koja je uspjela kupiti fabriku u Srbiji.

Istovremeno, to za uljarsku industriju u Bosni i Hercegovini osigurava dalju stabilnost u budućnosti. Proširenje poslovanja u isto vrijeme daje zaposlenima mogućnost fluktuacije kadrova unutar BIMAL Grupe, te mogućnost zaposlenja na različitim lokacijama poslovanja – pojasnio je za Faktor Draško Bojić iz BIMAL-a Brčko.

BIMAL Grupa će proizvodnjom u dvije fabrike, u Brčkom i u Somboru, godišnje plasirati više od 250.000 tona poluproizvoda i gotovih proizvoda na domaća tržišta, kao i na svoja tradicionalna izvozna tržišta Turske i Bliskog istoka. Veći proizvodni kapaciteti znače i čvršću poziciju na tržištu Evropske unije, gdje BIMAL već izvozi svoje specijalne proizvode, kao i potpuno ostvarivanje potencijala izvoza na tržište jugoistočne Azije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija