Osman Husejnović je muškarac koji je pucao supruzi u glavu

Osman Husejnović je muškarac koji je pucao supruzi u glavu


U Brčkom se juče, oko 02:00 sati desio pokušaj ubistva kada je muž pucao supruzi u glavu.

Policija je lišila slobode Osmana Husejnovića (34) iz Prutača kod Brčkog. On je osumnjičen da je hicem iz pištolja pokušao lišiti života suprugu R. Š.

Ljubomora razlog tragedije u Brčkom: Momak pucao ženi u glavu, bore joj se za život

Ženi se ljekari Kliničkog centra u Tuzli bore se za život.

Husejnović je juče ujutro lišen slobode, a danas već i ispitan u Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, Husejnović je upućen na izdržavanje kazne zatvora od jedanaest mjeseci na koju je, zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, pravosnažno osuđen krajem prošle godine, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Husejnović je osumnjičen da je juče, 04. juna, oko 02,00 sata, u naselju Prutače, ispred stana gdje se skrivao izbjegavajući izdržavanje kazne zatvora, nakon verbalne rasprave sa svojom vjenčanom suprugom R. Š., iz pištolja kojeg je nelegalno posjedovao, pucao na nju u namjeri da je liši života. Sumnja se da je Husejnović, uperivši pištolj prema gornjem dijelu tijela oštećene, iz neposredne blizine ispalio jedan hitac koji je R. Š. pogodio u predjelu glave nanijevši joj teške tjelesne povrede opasne po život.

Nakon toga, on se udaljio u nepoznatom pravcu, dok je oštećena s teškim povredama glave prevezena u brčanski medicinski centar.

Policija Brčko distrikta BiH ubrzo je locirala i uhapsila Husejnovića, a uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predala ga je rano jutros Tužilaštvu na daljnje procesuiranje.

Nakon što je tu ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivična djela ubistva (iz člana 163 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH), u pokušaju, i neovlaštene nabavke, držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružje (iz člana 65 Zakona o oružju i municiji Brčko distrikta BiH), Husejnović je predat u nadležnost Osnovnog suda Brčko distrikta BiH. Sud ga je odmah uputio na izdržavanje zatvorske kazne od jedanaest mjeseci na koju je, zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, pravosnažno osuđen krajem prošle godine, navode iz Tužilaštva Brčko Distrikta.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija