Nije imala para za matursku haljinu, potez žene rasplakao djevojčicu

Nije imala para za matursku haljinu, potez žene rasplakao djevojčicu


Djevojčice, ali i dječaci, takmiče se ko će doći bolje obučen na maturu i osvojiti što više divljenja, ali nažalost, nije svako u situaciji da na haljinu potroši pravo bogatstvo, pa neka djeca odjeću moraju posuđivati od drugih.

Slična situacija zadesila je i Sofiju Rancić, maturanticu iz Pirota, čiji roditelji uprkos vrijednom radu i trudu, nažalost nisu imali novca da joj priušte najnoviju haljinu i cipele.

Njena majka Martina, s bolom u duši, obratila se u jednoj Facebook grupi, tražeći pomoć od sugrađana koji bi mogli darovati ili prodati kombinaciju za proslavu po povoljnijoj cijeni.

Ipak, Martina nije ni sanjala da će sresti ženu velikog srca, koja je obukla njenu kćerku od glave do pete, a zauzvrat nije tražila ništa. Kako priča ova majka za Telegraf.rs, srce joj je bilo puno, a u grlu joj je stajala knedla dok je gledala svoju princezu kako se sprema za maturu.

“Slavica je vidjela moj post i rekla mi da odem sa kćerkom u butik, a ona će sve platiti. Toliko me dirnula, samo što nisam zaplakala, ta žena je anđeo. Ipak, kćerki je bilo neugodno da ta žena kupuje haljinu, jer nije bila sigurna koliko će to koštati. Kad sam joj spomenula ideju, spustila je glavu i rastužila se.

Moja djeca znaju kako se zarađuje novac. Ipak, Slavica je odlučila kupiti haljinu i rekla je da to čini iz srca. Kad smo ušle u butik, izgledalo je kao da smo u ormaru princeze. Sofija je zračila od sreće”, navodi Martina.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija