Muftiluk Zenički potrošio 50.000 KM na ploče koje su odmah pukle!? (FOTO)

Muftiluk Zenički potrošio 50.000 KM na ploče koje su odmah pukle!? (FOTO)


Već više od deset godina u Zenici traje izgradnja Islamskog centra Sultan Ahmed.

Kada je 2008. godine projekat započeo Medžlis Islamske zajednice u Zenici, bilo je jasno kako će izgradnja ovakvog objekta koštati nekoliko miliona maraka.

Tadašnji muftija, Enes Dautović naveo je da 2.8 miliona maraka bilo obezbijeđeno za izgradnju ovog centra.

Radovi na izgradnji Islamskog centra u Zenici traju i danas. Kroz medije se spominjala cifra od 8 miliona, ali konačna cifra će preći i 10 miliona maraka. Radovi u podrumskim prostorijama nisu ni započeti, veliki dio poslova unutar prostorija nije završen, ali jeste završen medijski PR o otvaranju u jesen ove godine.

Zeničani su jedno vrijeme centar koristili kao parking, novac od naplate parkinga nije prikazan i nije poznat, a muftija Mevludin Dizdarević je spomenuo kako je novcem od donacije Kuvajta nastavljena gradnja ovog objekta.

Mijenjan je početni plan izgleda, još nije poznata namjena ovog centra kao ni finansiranje budućih velikih troškova. Nakon što su uklonili zaštitne ograde oko gradilišta ostalo je vidljivo kako radovi na izgradnji fasade su urađeni mimo standarda (pokrili su pojedine prozore, itd), a Crna Hronika otkriva još jedan detalj.

Naime, prije nekoliko sedmica postavljene su vanjske ploče unutar Islamskog centra. Samo par dana nakon, ploče su usljed vremenskih uslova ali i prolaska vozila koji vrše izgradnju objekta pukle te su momentalno uklonjene. Par dana poslije postavljene su nove, a nezvanično saznajemo kako je ova izvedba koštala preko 50.000 KM.

Ko će odgovarati za propuste u gradnji, koja je namjena ovog objekta te zašto se kriju finansijski izvještaji nije poznato.

Crna Hronika je u posjedu još dokumenata, koje istražujemo, a koji se tiču izgradnje ovog objekta, te ćemo blagovremeno čitaoce obavijestiti o istim.

U nastavku pogledajte novopostavljene ploče.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija