Doktor Samir iz Bihaća priskočio u pomoć i spasio ljudske živote poslije saobraćajne nesreće

Doktor Samir iz Bihaća priskočio u pomoć i spasio ljudske živote poslije saobraćajne nesreće


Prim. dr. Samir Muminović, ljekar iz Kantonalne bolnice u Bihaću, postao je istinski heroj u svojoj lokalnoj zajednici.

Ne samo da je cijenjen kao izuzetno stručan i posvećen medicinski profesionalac, već je i poznat po svojoj spremnosti da priskoči u pomoć i spasi ljudske živote, bez obzira na mjesto na kojem se nalazi a što se često dešava.

U utorak se dogodio jedan takav trenutak kada je prolazio kroz Perziju kada se dogodila saobraćajna nesreća, a dr. Samir Muminović se slučajno nalazio u blizini.

Bez obzira na nedostatak medicinske opreme i pomagala u okruženju, dr. Muminović je brzo reagirao s profesionalnim pristupom i uspio spasiti život jednog mladića. Njegova hrabra i efikasna intervencija bila je ključna u održavanju mladića stabilnim do dolaska daljnje medicinske pomoći.

Imam sreću i čast da se družimo i da zajedno vozimo motore kroz bespuća predivne zemalje Irana i sad trenutno i Turske. Tako da smo kao grupa naišli na saobraćajku u kojoj je teško povređen vozač vozila. Dok smo mi izbjegavali prepreke na putu, doktor Samir nije, već je odmah stao motorom uz uništeno vozilo primijetio povređenog i odmah mu pružio ljekarsku pomoć. Taj čin sam i fotografirao i snimio, a uz sve to divio se humanisti bez granica, svom prijatelju i bajkeru dr. Samiru Muminoviću.

Naravno ovim putem treba i pomenuti doktorovog asistenta našeg bajkera Zorana Kuprešanina koji je pronašao prikladne predmete za mobilizaciji povremenog djela tijela. Poslije svega toga naš doktor i bajker je malo oprao ruke te smo nastavili našu višednevnu misiju – napisao je Vedad Mujagić, Samirov kolega.

Dr. Samir Muminović je dobio brojna priznanja i priznanja za svoj izvanredan rad i doprinos zajednici. Njegova posvećenost i stručnost su prepoznate ne samo u lokalnoj zajednici, već i šire. Međutim, on ostaje skroman i ponizan u svom pristupu medicinskoj profesiji, uvijek se fokusirajući na najvažniju stvar – spašavanje života.

Njegova humanost i želja da pomogne drugima ne poznaju granice. To je posebno došlo do izražaja kada je dr. Muminović zajedno s drugim ljekarima i medicinskim tehničarima iz Kantonalne bolnice u Bihaću odlučio uzeti godišnji odmor kako bi se pridružio humanitarnoj misiji spašavanja života povrijeđenih u razornim potresima u Turskoj.

Njihov nesebičan doprinos i hrabrost u takvim teškim situacijama pokazuju koliko su posvećeni svojoj profesiji i koliko su spremni pomoći onima kojima je najpotrebnije.

Dr. Samir Muminović je inspiracija za sve nas.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija