Hadžikadić: “Dragi Bože, sačuvaj nas i ove i one vlasti i daj da narod dođe tobe…”

Hadžikadić: “Dragi Bože, sačuvaj nas i ove i one vlasti i daj da narod dođe tobe…”


Lider Platforme za progres Mirsad Hadžikadić oglasio se na Facebooku o posljednjim političkim dešavanjima u našoj državi.
U tekstu naslova “Bože sačuvaj nas i ove i one vlasti”, Hadžikadić podsjeća na izjavu osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića koji kaže “da bi opet sve ponovio”.

“Kordić kaže da bi opet ubijao. Čović šuti o tome i gradi muzej čuvarima logora na mjestu bivšeg logora. Dodik kaže da nije bilo niti genocida u Srebrenici, niti opsade Sarajeva. I još kaže da su Srbi ustvari jedine žrtve u Sarajevu. Čović i Dodik su partneri i staroj i novoj bošnjačkoj vlasti koja im je zahvalna za “kompromise” koji vode Bosnu i Hercegovinu u nestanak.

Međunarodna zajednica je podržavala i novu i staru vlast. Kaže da podržava Bosnu i Hercegovinu i njen teritorijalni integritet i suverenitet, dok u isto vrijeme podržava u vlasti i rušioce te iste Bosne i Hercegovine. Čak će dati ponovo kredit Dodiku da pokrije staru korupciju i kriminal i omogući novu. Čoviću ne treba kredit jer ga finansira Federacija BiH, ili bolje rečeno, bošnjački političari”, kaže Hadžikadić.

Dodaje da su nove/stare teme izborni zakon “prema potrebi Čovića i podjela državne imovine prema željama Dodika”.

“Ah, da ne zaboravim i povlačenje sudije Ustavnog suda iz entiteta Republika Srpska kojim se destabilizira rad još jedne državne institucije.

I sve to se dešava u kontekstu nastavljanja politike podobnosti i prethodnih problema sa zakonom kao osnovnih kriterija za izbore ministara u raznim vladama, direktora u javnim preduzećima ili predstavnika u raznim organima vlasti.

Dragi Bože, sačuvaj nas i one i ove vlasti. I daj da narod dođe “tobe”, jer ovako ne može dugo”, zaključio je kandidat za Predsjedništvo BiH na prethodnim izborima, navodi Raport.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija