Detalji nesreće u Mostaru: Poginula 31-godišnja majka troje djece

Detalji nesreće u Mostaru: Poginula 31-godišnja majka troje djece


U prometnoj nesreći koja se jučer dogodila na priključku Ulice maršala Tita na magistralnu cestu M-17 u naselju Zalik, kod benzinske crpke ‘Ina’ od posljedica ozljeda zadobivenih u toj nesreći preminula je jedna osoba.

Riječ je o E. H. (1992.) koja je bila za upravljačem osobnog automobila Golf i kretala se magistralom iz smjera sjevera prema jugu. Automobil Opel je izlazio iz grada i uključivao se na magistralnu cestu, te je u trenutku nailaska Golfa istome oduzeo prvenstvo prolaza. Za upravljačem ovog automobila bio je A. M. (1983.).

Golf je udario u vozačevu stranu Opela. Na mjesto događaja izašli su službenici hitne pomoći, pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar koji su pomogli u izvlačenju unesrećenih, te službenici Policijske uprave Mostar koji su osigravali mjesto nesreće. Na oba automobila je nastala velika materijalna šteta i po naredbi dežurnog tužitelja, automobili su izuzeti u krug Policijske uprave Mostar gdje će biti obavljena neophodna vještačenja.

Četiri osobe su u ovom sudaru ozlijeđene, od kojih je dvoje djece. E.H. je nedugo nakon nesreće preminula u Kantonalnoj bolnici ‘Dr. Safet Mujić’ gdje su liječnici pokušavali reanimaciju, a njena djeca koja su bila s njom u automobilu su zadobila ozljede neutvrđenog stupnja. Inače, iza E.H. je ostalo troje djece.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Kako je potvrđeno za hercegovina.info iz Kantonalne bolnice ‘Dr. Safet Mujić’, A.M. je zadobio teške tjelesne ozljede. I on, ali i djeca su otpuštena na kućno liječenje i stabilnoga su zdravstvenog stanja.

Treba navesti kako je ovo jedno od kritičnih mjesta na području Mostara gdje se gotovo svakodnevno događaju sudari s manjom ili većom materijalnom štetom, te s lakše ili teže ozlijeđenim osobama, kao i sudari sa smrtnim ishodom.

Još 2019. godine izrađen je glavni projekt rekonstrukcije navedenog raskrižja, a postoji i projektna dokumentacija. Prema projektu, rješenje izlaska iz grada na M-17 riješeno je (u papirima) izgradnjom tunela za kolnički trak koji izlazi iz grada na M-17 i kružni tok, međutim zapelo je oko eksproprijacije, odnosno neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Novim idejnim rješenjem od sredine 2022. godine prevaziđeni su imovinsko-pravni problemi, te bi se trebalo pristupiti izradi, odnosno rekonstrukciji postojećeg raskrižja. Međutim, kako saznajemo u ovoj godini Grad Mostar nema planiranih financijskih sredstava za rješavanje ovog problema.

Vjerojatno će se čekati izborna godina, kako bi se u kampanjama, na osnovu izgradnje, mogao ‘uzeti’ poneki politički bod. Do tada, vjerojatno ćemo brojati još žrtava prometnih nesreća na spornom raskrižju.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija