Iz State Departmenta Miloradu Dodiku: Svijet neće zaboraviti mučne događaje koji su se dogodili u Sarajevu

Iz State Departmenta Miloradu Dodiku: Svijet neće zaboraviti mučne događaje koji su se dogodili u Sarajevu


Matthew Miller, portparol State Departmenta, reagovao je na izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je u proteklom periodu negirao opsadu Sarajeva.

– Poricanje opsade Sarajeva od strane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika iskrivljuje historiju i sije nestabilnost u Bosni i Hercegovini, rekao je Miller.

Poručio je da će Sjedinjene Američke Države stajati uz žrtve opsade.

– Svijet neće zaboraviti mučne događaje koji su se dogodili u Sarajevu. SAD će uvijek stajati uz žrtve opsade, napisao je Miller, kazao je on.

Miller je tom prilikom podijelio i objavu američke ambasade u BiH.

– Opsada Sarajeva, koja je počela 5. aprila 1992. i trajala 1.425 dana, uvjerljivo je najtemeljnije dokumentovani ratni zločin u historiji. Poricanje opsade Milorada Dodika, koja se odigrala pred očima svijeta, označava novi pad u njegovim nastojanjima da prekroji historiju i destabilizuje BiH. Činjenice oko rata 1992.-1995. su nepobitne i svijet neće zaboraviti šta se ovdje dogodilo, naveli su iz ambasade SAD-a u BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija