Helez rekao da Dodika traba uhapsiti, Vulićka odgovorila: Izvršite napad i potpisali ste propast BiH

Helez rekao da Dodika traba uhapsiti, Vulićka odgovorila: Izvršite napad i potpisali ste propast BiH


Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez danas je za medije izjavio kako predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika treba uhapsiti zbog napada na ustavni poredak i pokušaja državnog udara.

Helez je pozvao Tužilaštvo BiH da reaguje.

Njegova izjava naišla je na brojne reakcije iz RS, a prva koja je reagirala je Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Vulićka je navela da nasilje i rješavanje problema šakama nisu strani Helezu i da on “za dobro i budućnost ne zna”.

“Na hapšenje i disciplinovanje /predsjednika Republike Srpske/ Milorada Dodika pozivao je Helez i prije četiri godine. Osim osuda iz Srpske i tada, kao i sada, drugih reakcija nije bilo”, rekla je Vulićka Srni.

Ona ističe da probošnjačke stranke nemaju empatiju prema drugim i drugačijim već isključivo i samo, kako kaže, unitarnoj BiH.

Vulićka dodaje da podrška dijela međunarodne zajednice ovakvim i sličnim izjavama jasno pokazuje da stranci bošnjačkom dijelu političara pomažu u islamizaciji ovog prostora.

“Srbi i Hrvati su im smetnja, zato silom, oduzimanjem prava i nadležnosti pokušavaju da nas eliminišu. Onog trenutka kada pokušaju izvršiti napad na predsjednika Republike Srpske i njene institucije, tog dana su potpisali propast BiH”, istakla je Vulićka.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija