Htjeli su srušiti Skenderiju, graditi nebodere na Marijin Dvoru, nije prošlo, sad im smeta gradonačelnica

Htjeli su srušiti Skenderiju, graditi nebodere na Marijin Dvoru, nije prošlo, sad im smeta gradonačelnica


Faruk Kapidžić, zastupnik u Skupštini KS i bivši ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša, osvrnuo se aktuelnu vlast i napade koje je pretrpila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Njegov status sa Facebooka prenosimo u cjelosti:

“Prošlo je dvije i po godine od kada su “britke sablje” skinule vladu KS u kojoj sam bio Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

Tada za tih 10 mjeseci vladavine struke “petak 13-ti” u oblastima urbanizma, saobraćaja, komunalne infrastrukture, kulture i sporta iz skupštinskih klupa bila je konstantna rafalna paljba “stručnjaka” i “eksperata” za sve i svašta. Smijenjivale su se “velike” riječi Konakovića, Okerića, Čampare, Nikšića, Bešlije, Stojanovića, Forte i sličnih ubleha koje su završavale uvijek istom konstatacijom “treba nam vlada eksperata, a ne podobnih poslušnika”.

I tog januara 2021. formirali su vladu eksperata, postavili svoje ministre, direktore, upravne i nadzorne odbore i počeli da rade. I nisu uradili ništa. Jer ne znaju ništa. Htjeli bi da poruše Skenderiju i dovedu investitore da grade tornjeve.

Htjeli bi da izmjene regulacione planove kvadranta B i C i da svojim dovedenim investitorima omoguće brze desetine miliona zarade pa da sa njima dijele kolač. Htjeli su to isto i u okviru još desetak planova na potezu od Marin Dvora do Ilidže. Htjeli su to ali to može jedino mimo zakona i procedura. Mimo Urbanističkog plana KS i mimo odluke o ventilokoridorima. A imaju kompletnu vlast. Direktori zavoda, ministarstva, službe, sve su postavili i pripremili ali niko ne smije jer se boji zatvora.

I čega su se likovi dosjetili.

Gradonačelnice Benjamine Karić od koje traže da to uradi za njih. Vrše pritisak kao što su vršili i na mene i kao što su vršili pritisak i na mog predhodnika Damira Filipovića. Vrše pritisak svi iz svih stranaka na bilo koga iz bilo koje stranke ko im se usprotivi i kome je ovaj grad i ova država i običan narod svetinja. Stranke im trebaju samo za prevaru građana na izborima. Čim prođu izbori kriminalci iz svih stranaka i kriminalci iz privatnog sektora se udruže u istom cilju “što više para za što kraće vrijeme”.

Od Bjelašnice do Baščaršije ti takvi nezasiti, sebični, bezobrazni, neuki, gladni i bezkrupulozni beskičmenjaci napadaju na svaki slobodni pedalj zelene površine, šume, parka u Kantonu Sarajevo i gaze svakoga ko im stane na put.

Sada je na red došla gradonačelnica koja je svojim trijeznim i čvrstim stavovima o mnogim pitanjima bila izložena groznim i užasnim pritiscima samo zato što je zauzela stav u interesu svakog građanina, a ne određenih mafijaških privatnih i političkih struktura.

Zbog toga neka znaju “moćnici” koji su u stanju prodati državu zbog ličnog interesa, a kamo li neki regulacioni plan u Sarajevu, neka znaju sve Žbaničke, Mustafići, Pašovići, Čampare, Nikšići, Forte, Konakovići, Muzuri i svi ostali koji ste se okupili na jednoj strani oko ostvarivanja svojih privatnih interesa da gradonačelnica u ovoj borbi za parkove, čistu vodu, čišći zrak, naše šume, naše dostojanstvo, našu državu i naš glavni grad neće biti sama.

Imat će uvijek konkretnu i potpunu podršku prije svega moju kao i mnogih drugih koji vole ovaj grad i ovu državu. Bez obzira na sve pritiske, pa i iz sopstvenih partija mi ćemo istrajati u borbi za bolje i dostojanstvenije sutra svih nas. Kako kriminal, korupcija i izdaja ne poznaje stranačku pripadnost, to isto ne poznaje ni poštenje, patriotizam i dostojanstvo. Jedno okupljanje izaziva drugo pa bujrum bagro…”

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija