Umro Sejo Pitić

Umro Sejo Pitić


U Sarajevu je u 77. godini života preminuo Sejo Pitić, interpretator narodne pjesme i sevdalinke.

Informaciju su potvrdili na Facebook stranici iz Art kuće sevdaha.

Sejo Pitić rođen je u Sarajevu, 1946. godine. Rođen u starom dijelu Šehera, tik iznad Baščaršije. Rastao sa majkom, ocem i braćom, volio beskrajno muziku pa je zato i upisao muzičku školu. Bio član više KUD-ova. Sa KUD-om „Miljenko Cvitković“ je 1961. godine imao svoj prvi nastup u „Jelića“. Svojom svirkom na bas gitari i gitari pratio mnoga poznata pjevačka imena da bi kasnije stao rame uz rame pored njih na sceni kao pjevač.

Kafana je bila njegova dugoročna škola. Diljem bivše Jugoslavije nastupao je sa orkestrima jer su u to doba Udruženje muzičara nalazile tezge estradnim umjetnicima. Godine 1972. godine Sejo Pitić snima svoju prvu singlicu sa pjesmama „Ako želiš novu ljubav“ i „Večeras čaše ne žalim“. I dalje je nastupao u ugostiteljskim objektima i sa kvartetom Omera Pobrića.

No, Muradif Brkić Mufta i Nikola Borota su ga privolili da prihvati ponudu Mijata Božovića i pjesmu „Plava žena“ da sa njom nastupi na Ilidži 1980. godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija