Ogrešević o sastanku u Konjicu: Nikšić, Konaković i Forto su pred njima ponovo poslušno oborili glave

Ogrešević o sastanku u Konjicu: Nikšić, Konaković i Forto su pred njima ponovo poslušno oborili glave


Nakon održanog sastanka lidera Trojke, SNSD-a i HDZ-a lideri stranaka su održali press konferencije na koje sada pristižu i prve rekacije.

Predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) BiH Nermin Ogrešević reagovao je na svom Facebook profilu na rezultate sastanka održanog danas u Konjicu te je poručio da su Nikšić, Konaković i Forto ponovo poslušno oborili glave, s Dodikom i Čovićem napravili po BiH fatalnu Petorku.

“Nova parada za javnost i novo ponižavanje bošnjačkih predstavnika u vlasti. Nakon posljednjeg talasa divljanja Milorada Dodika, koji je izvršio najveći udar na Ustav i državu Bosnu i Hercegovinu od agresije, a kojeg je ucjenama i pritiscima pratio Dragan Čović, na današnjem sastanku lideri Trojke Nermin Nikšić, Elmedin Konaković i Edin Forto pred njima su ponovo poslušno oborili glave i ‘dogovorili se da se dogovaraju’”, kazao je.

Ogrešević je rekao da nema više nikakve sumnje da je “tzv. Trojka sada proširena” te da su Nikšić, Konaković i Forto pristali da s Dodikom i Čovićem formiraju po Bosnu i Hercegovinu fatalnu Petorku.

“Kada smo (NES i SBiH) čelnike SDP-a, NiP-a i Naše stranke prije više od pola godine upozoravali da se Dodik nije promijenio, da će na ustupke odgovoriti sa još snažnijim napadima na državu i da treba pokušati formirati vlast s opozicijom u RS, nisu nas slušali. Glad za vlašću bila je jača. Pristali su tada na sve što su Dodik i Čović tražili samo da njih trojica, Nikšić, Konaković i Forto, zasjednu u probrane fotelje”, poručio je.

On je kazao da i danas to isto rade. Obaraju glavu pred Dodikom, prelaze preko državnog udara, rušenja Ustava BiH i ucjena samo da bi te fotelje sačuvali.

“Odnosno, Dodik i Čović siti, Dino, Neka i Forto u foteljama. Na gubitku država Bosna i Hercegovina i građani! Ništa od ovog ne bi bilo moguće da nemaju podršku dijela međunarodne zajednice, prije svega najodgovornijih OHR-a i Christiana Schmidta, koji se od samog početka mandata ponaša kao visoki predstavnik zadužen za discipliniranje Bošnjaka, a ispunjavanje želja HDZ-a i Čovića, pa i Dodika i SNSD-a. Jer, kako drugačije objasniti “reakciju” OHR-a na Dodikov udar na Ustav BiH?”, upitao je.

Ogrešević je poručio da na direktno Dodikovo rušenje države, Schmidt mu odgovara ispraznim saopćenjem i nekakvim ponudama.

“Sve ovo govori da se istinske probosanske snage mogu osloniti samo na sebe. Mi jesmo za razgovore sa svima koji žele cjelovitu, moderno uređenu Bosnu i Hercegovinu u Evropskoj uniji i NATO-u. Jesmo i za ustupke ako će to donijeti napredak na tom putu. Ali nikada nećemo podržati pravljenje ustupaka onima koji ruše ovu državu. Bosnu i Hercegovinu smo odbranili tokom agresije devedesetih godina prošlog stoljeća. Ako bude potrebno, odbranit ćemo je ponovo. Svaki njen pedalj”, zaključio je.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija