Otac Koste K. ostao bez novca. Sve su mu oduzeli!

Otac Koste K. ostao bez novca. Sve su mu oduzeli!


Viši sud u Beogradu usvojio je prijedlog članova porodice ubijenih u masakru u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” da se sav novac kojim raspolaže otac dječaka-ubice sa Vračara prenese u depozit javnog izvršitelja.

Istovremeno, sud je naložio Narodnoj banci Srbije da izvrši transfer novca kako je naloženo. Novac će do visine imovinsko-pravnih zahtjeva oštećenih (članova porodice ubijenih) biti u depozitu javnog izvršitelja, gdje će se čuvati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka, potvrđeno je Kuriru.

To znači da će sav novac s računa te porodice biti transferisan u depozit javnog izvršitelja. Protiv tog rješenja dozvoljena je žalba ali ona ne zadržava izvršenje rješenja.

Podsjetimo, otac dječaka-ubice sa Vračara nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je počinio teško djelo protiv opšte sigurnosti. Njegovoj supruzi, odnosno majci dječaka, sud je zabranio da ijednu nepokretnost u njihovom vlasništvu stavi pod hipoteku ili proda. To se odnosi i na automobil registrovan na njeno ime.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija