Milorad Dodik pozvao Slađanu i Valentinu da studiranje nastave u Republici Srpskoj

Milorad Dodik pozvao Slađanu i Valentinu da studiranje nastave u Republici Srpskoj


Slađana Todić, studentica sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije jučer je 11. jula na svom Instagram profilu veličala Ratka Mladića, prvostepeno osuđenog pred Haškim tribunalom za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine.

Pored Slađane i njega kolegica sa fakulteta Valentina Vujičić negirale su genocid i izazvale mržnju preko društvenih mreža. Da li su povrijedili etiku fakulteta i da li će biti izbačene sa fakulteta, tu odluku donijet će Etički odbor fakulteta u Sarajevu.

MUP KS o studenticama koje veličaju ratne zločince: Obavijestili smo Tužilaštvo BiH

 

 

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik komentarisao je danas slučaj dvije studentice Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu, a na kojima one veličaju ratne zločince.

Dodik je na Twitteru napisao da su “svjedoci ovih dana orgijanja ratnim muslimanskim zastavama s kojim su došli u RS, čije institucije su uradile sve da te provokacije prođu bez incidenata”.

“U isto vrijeme u Sarajevu se pokazuje javna netrpeljivost prema dvije djevojke koje su izrazile svoj stav, što pokazuje da taj grad nije multietičan, već se samo tako lažno prikazuje. Studentice koje su izložene javnom progonu, ukoliko žele, mogu studiranje da nastave na nekom od fakulteta u RS, i pomoći ću da im se to omogući”, naveo je Dodik.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija