Divne priče sarajevskih policajaca: Pustili pačiće, gurali automobile, nosili muškarca u kolicima

Divne priče sarajevskih policajaca: Pustili pačiće, gurali automobile, nosili muškarca u kolicima


Iako sarajevski policajci već godinama se konstantno bore protiv kriminala, lopova, porodičnih obračuna i sa brojnim saobraćajnim nesreća u glavnom gradu, danas vam donosimo jednu pozitivnu priču o pripadnicima reda i mira.

Svoju humanost ali i ljubav prema životinjama pokazali su u jučerašnjem danu oko 19:15h kada je saobraćajac koji je regulisao saobraćaj u ulici Zmaja od Bosne u blizini Zemaljskog muzeja u Sarajevu, propustio oatku s pačićima da bezbjedno pređu ulicu.

Sarajevski policajac na tren je zaustavio saobraćaj kako bi se ove divne životinje zaputile prema Vilsonovom šetalištu – piše Crna-Hronika.

 

Također početkom ovog mjeseca, sarajevski policajac pomogao je osobi u kolicima da pređe preko tramvajske pruge i to na dionici puta na kojoj se vrše građevinski radovi. Svojim rukama podigao je kolica, i pomogao da pješaci bezbrižno pređu ulicu.

Također dan poslije snimljen je video kako sarajevski policajci pomažu vozaču kojem se pokvario automobil. Dvojica policajca gurali su automobil do proširenja na kojem je vozač bezvjedno sačekao članove Bihamka koji su preuzeli dalje brigu o njegovom automobilu.

Nije sve u kaznama, treba nekad biti i čovjek. Podrška za MUP KS!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija