“Šumama Srpske” je odzvonilo, ali finansijski: Prodaješ gotovu šumu, a umjesto zarade gomilaš gubitke

“Šumama Srpske” je odzvonilo, ali finansijski: Prodaješ gotovu šumu, a umjesto zarade gomilaš gubitke


Više od polovine ukupne teritorije Republike Srpske pokriveno je šumom. S toga je nejasno kako je moguće ono što se protivi elementarnoj ekonomskoj logici: da prodaješ gotovu šumu i umjesto zarade gomilaš gubitke. Ko je odgovoran, šta bi trebalo da slijedi, a šta će da bude?

Preko 100 hiljada kubika manje proizvedenih drvnih sortimenata. 20 miliona maraka manje prihoda nego u istom periodu prošle godine. Bilans je za pet mjeseci ove godine.

”Javno preduzeće ima problema sa poslovanjem i to nije tajna” – kaže vršilac dužnosti direktora ”Šuma Srpske”.

A izgleda ni vijest. Finansijski izvještaj za prvih pola godine ove godine, prema našim saznanjima, biće negtivan. Uprava Šuma, čini se, u nedostatku valjanih argumenata za gubitke, pronašla je izgovor. Za sve krive kišu.

”Protekla tri mjeseca bilo je mnogi više kišnih dana nego što se pamti od ikad ”- kaže Gojković.

Pamtimo i godine kada nije bilo kišnih dana, ali sunce nije minus pretvorilo u plus. Da se poslovalo, bez krađe na veliko, sve bi bilo drugačije. Ni Vlada, vlasnik Šuma, više ne krije da je kriminala bilo.

”Bilo je toga da se ne bi lagali, bilo je da se prikazu zalihe kojih nema, da se prikažu prihodi kojih nema” – priznaje ovaj put javno predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković za Unu


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija