Da li je Dodiku za saradnju bolja SDA od “Trojke”?!

Da li je Dodiku za saradnju bolja SDA od “Trojke”?!


Svjedočimo neslaganju koalicionih partnera na državnom nivou oko brojnih političkih pitanja. Pa tako Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a juče je bio potpuno iskren i iznio mišljenje da bi za saradnju oko mnogih pitanja bilo mnogo lakše da je SDA na poziciji Trojke.

Istražili smo je li lakše sarađivati sa starim političkim partnerima i zašto je Trojka “teža” za saradnju.

“Pojavila se Trojka koja je drugačija, koja hoće da rješava probleme, ekonomske i socijalne prije svega a ne da proizvodi tenzije kako bi sačuvala fotelje.

Ne smijem da procijenjujem ali mislim da će se povlačiti potezi od strane SNSD-a, dakle Dodika da se SDA na neki način ponovo vrati ako ne može potpuno, onda negdje, npr. na Vijeće ministara BiH”, ističe politički analitičar Žarko Papić.

Na bolju i lakšu saradnju SNSD-a sa SDA utiču i neki drugi faktori, smatra politikolog Radovan Nešković.

“Zato što je veliko iskustvo u saradnji sa SDA i to je samo jedan faktor i jedan čovjek sa kojim se dogovara a Trojka ima više ljudi, teže se usaglašavati sa Trojkom i oni imaju tu malo drugačiju politiku i onda je usaglašavanje SNSD-a sa Trojkom teže i komplikovanije nego sa SDA pogotovo našeg Zakona da se odluke Ustavnog suda neće primjenjivati”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija