Uk: Kao premijer ću se svim silama zalagati da se vrati vatra na Spomen-park Vraca

Uk: Kao premijer ću se svim silama zalagati da se vrati vatra na Spomen-park Vraca


Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk poručio je kantonalnom ministru Alemiru Bečareviću da kultura ne može biti skupa kada je u pitanju njegovanje sjećanja na žrtve fašizma.

“Kultura ne može biti skupa, pogotovo kada je riječ o održavanju amblematskih obilježja Sarajeva i sjećanju na žrtve fašizma”, rekao je UK.

Dodao je da je uz sve to, spomen-park Vraca proglašen nacionalnim spomenikom.

“Dakle, nikakvo spuštanje nivoa njegovog održavanja u odnosu na onaj iz 2019., kada smo ga praktično oživjeli, ne dolazi u obzir. To znači da ću se kao premijer svim silama zalagati da se vrati vatra na Spomen-park Vraca, ali i da drugi vidovi njegovog održavanja budu na daleko većem nivou nego što su sad”, zaključio je Uk.

Podsjećamo, ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo odlučilo je da da ugasi plamen na Spomen-parku Vraca zbog prevelikih troškova, koji godišnje iznose 130.000 KM.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija