SDA podržao “pravnu borbu Sebije Izetbegović za diplomu”. Kažu da je Škrijelj kriv za sve

SDA podržao “pravnu borbu Sebije Izetbegović za diplomu”. Kažu da je Škrijelj kriv za sve


Kantonalna organizacija SDA Sarajevo oglasila se povodom odluke Tužilaštva KS o neprovođenju istrage o vjerodostojnosti javnih isprava Sebije Izetbegović.

“Naredba Tužilaštva Kantona Sarajevo o neprovođenju istrage u slučaju vjerodostojnosti javnih isprava prof. dr. Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a i zastupnice u Skupštini KS, početak je kraja perfidne i politički motivirane kampanje, koju je po političkom diktatu, s ciljem kompromitacije i javnog žigosanja, prethodnih mjeseci ostrašćeno provodio Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu.

Niz protupravnih radnji u besprizornoj medijskoj kampanji, kojom je narušen integritet i pogažen historijski kontinuitet najvažnije akademske institucije u Bosni i Hercegovini, tek će biti razotkriven i nadamo se, pravno sankcionisan, jer društvo koje prihvati ovakav model eliminacije političkih protivnika, nema demokratsku budućnost.

Kantonalna organizacija SDA Sarajevo iskazuje punu podršku nastavku pravne borbe prof. dr. Sebije Izetbegović i podsjeća na Izvještaj nadležnog inspektorata o upisu, studiranju i sticanju diplome, tada zastupnika u Skupštini KS, a danas ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, koji je KO SDA Sarajevo javnosti predstavila u septembru prošle godine.

Senat UNSA sada ima priliku povratiti izgubljeni ugled, odbaciti političke pritiske vlastodržaca i napokon pokrenuti stvarnu proceduru provjere nezakonito stečene fakultetske diplome ministra Konakovića, studenta koji je prvo diplomirao, pa onda studirao, položivši 12 ispita za 12 dana”, saopćeno je iz KO SDA.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija