Uposlenik Hitne pomoći Sarajevo ukrao novac 80-godišnjoj starici dok su joj pružali prvu pomoć

Uposlenik Hitne pomoći Sarajevo ukrao novac 80-godišnjoj starici dok su joj pružali prvu pomoć


U jučerašnjem sramotnom događaju u Hrasnici, uposlenik Hitne pomoći Sarajevo je uhvaćen kako krade novac iz novčanika 80-godišnje starice kojoj su njegove kolege pružale pomoć. Snimak nadzorne kamere zabilježio je ovaj nevjerojatan incident, a sin opljačkane starice ustupio je snimku redakciji.

Prema izjavi sina, krađa se dogodila jučer u 19:30 sati u stanu na adresi Šehitluci broj 10 Hrasnica, dok su zaposlenici Hitne pomoći pružali prvu pomoć njegovoj majci koja je teško bolesna. Kamera je bila postavljena kako bi mogao nadgledati majku s obzirom na njezino zdravstveno stanje.

“Jučer u 19:30 sati u stanu kod moje majke desila se krađa novca koju je izvršio uposlenik Hitne pomoći Sarajevo. Krađa se desila dok su joj pružali pomoć jer se radi o ženi koja je bolesna i ima 80 godina. Ovo je sramotno”, izjavio je sin opljačkane starice tokom telefonskog razgovora za Klix.

Nakon što je krađa otkrivena, obaviještena je policija, kojoj je slučaj prijavljen. Također, kako bi osigurali njenu sigurnost, majku su danas premjestili u dom za stara lica u Hrasnici.

Na snimci nadzorne kamere može se vidjeti kako zaposlenik Hitne pomoći uzima novac iz novčanika žene dok je drugi tim uposlenika pokušavao pružiti pomoć.

Ovaj incident izazvao je osudu među građanima te potaknuo raspravu o potrebi jačanja nadzora i povjerenja u zdravstvene ustanove. Nadležne institucije trebale bi poduzeti hitne mjere kako bi se osigurala odgovornost za ovakve postupke i spriječilo njihovo ponavljanje u budućnosti.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija