SDA poziva građane da izađu na referendum o smjeni načelnika Hadžibajrića u interesu Općine Stari Grad

SDA poziva građane da izađu na referendum o smjeni načelnika Hadžibajrića u interesu Općine Stari Grad


Stranka demokratske akcije (SDA) u Općini Stari Grad uputila je poziv građanima da izađu na referendum o smjeni dugogodišnjeg načelnika Ibrahima Hadžibajrića, koji je nedavno uhapšen. Unatoč unutarnjim nesuglasicama, SDA ističe da je princip dosljednosti ključan, te da je njihova uloga kao opozicije bila kritična u proteklih 12 godina vladavine načelnika.

“SDA je jedina opozicija načelniku Hadžibajriću u kontinuitetu od preko 12 godina, zbog čega smo često plaćali visoku cijenu. No, nijedna cijena nije previsoka za principe kojima smo ostali dosljedni”, istaknuli su iz SDA.

Kroz razdoblje njegove vladavine, SDA tvrdi da su ukazivali na nerad i nezakonite radnje, dok su druge političke opcije šutjele zbog interesa ili straha od kontroverznih pojedinaca i skupina koje su okruživale načelnika.

“Svi ostali su u nekoj fazi njegove vladavine bili u vlasti s njim. Danas je to Trojka, čiji je Hadžibajrić bio kandidat i čiji predstavnici sjede u rukovodstvu Općinskog vijeća. Bez obzira na presumpciju nevinosti u pravnim postupcima, Klub SDA je potpisima svojih vijećnika inicirao i podržao referendum, čime je naš stav sasvim jasan”, naglasili su iz stranke.

Iz SDA su također pozdravili što se Trojka, aktualna vladajuća koalicija, ogradila od svog bivšeg kandidata za načelnika. No, isto tako su pozvali i druge općinske načelnike koji su bili predloženi kroz “Sarajevski dogovor” da se odvoje od svojih kontroverznih kolega, čija je nesavjesnost prema građanima Općine Stari Grad, kako tvrde, “elementarna nepogoda koja je zadesila Glavni grad”.

Ističući da ne žele birati stranu u sukobu Hadžibajrića i njegovih dugogodišnjih suradnika, iz SDA poručuju da su te dvije strane iste kovanice. Naglašavaju kako smatraju da su, osim načelnika Hadžibajrića, za Općinu Stari Grad još gori oni koji su bili s njim sve ove godine, znajući za njegove nezakonite radnje, ali su sada najglasniji protiv njega.

“Pozivamo građane da izađu na referendum i glasaju po svojoj savjesti. Bez obzira na licemjerne politike i pojedince koji danas pozivaju na opoziv načelnika, a sve ove godine slijepo su ga pratili i podržavali njegove nezakonite radnje, pozivamo građane da u nedjelju glasaju isključivo u interesu Općine Stari Grad, a ne zbog partikularnih interesa licemjernih pojedinaca”, zaključili su iz SDA Stari Grad.

Nedjeljni referendum će biti ključan trenutak za Općinu Stari Grad, a građani će imati priliku odlučiti o političkoj budućnosti načelnika Hadžibajrića i cijele općine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija