Porodica Mustafić već 50 godina se bori protiv trafostanice koja je postavljena u njihovo dvorište: “Bili smo i u zatvoru zbog nje”

Porodica Mustafić već 50 godina se bori protiv trafostanice koja je postavljena u njihovo dvorište: “Bili smo i u zatvoru zbog nje”


Redakciji portala Crna-Hronika javila se porodica Mustafić koja se bori protiv trafostanice koja se nalazi u njihovom dvorištu.

Kako kaže Hazira Mustafić za naš portal 1971. godine je njen svekar bio u zatvoru zbog nedopuštanja izgrade ove trafostanice. Nažalost u ovoj 2023. godini radnici distibucije ulaze u njihov posjed, vrše male nužde pored dječijih igračaka a porodica Mustafić nema dovoljno novca za privatnog advokata koji će ih pravno zaštiti.

Traže pomoć-

Ovo je priča o trafostanice koja se nalazi na ulazu mog dvorišta. Ona je bez validnih dokumenata izgrađena 1971 godine. Vodi se kao garaža na posjedu na našem ulazu što moj suprug plaća porez na kući tako i na tu garažu.

Obraćali smo se nadleżnim organima vlasti da nešto poduzmu međutim sve je ostalo na nuli. Ja sam obolila od mnogih bolesti koje se podrazumijevaju od zračenja posjedujem dokumentaciju ljekara specijalista od kardiovaskularnih bolesti i ostale nalaze.

 

Ugrožena su mi osnovna ljudska prava u ovom slučaju te sam ogorčena na vladajuće institucije. Dokumentaciju posjedujem da ova trafostanica nije legalizovana a napisala sam da je vode kao garažu te stoga su mi ova kriminalna mafija Brčko Distrikta ugrozili i psihičko stanje gdje sam pokušala tri suicida u nalazima od ljekara imam dokaze.

1971 godine moj svekar je bio zatvoren u zatvoru zbog nedopuštanja izgradnje ove trafo stanice. Sami znate kako je bilo i za vrijeme komunizma.

Radnici elektro distribucije dolaze u moj posjed par puta na mom dvorištu su dotične osobe vršile malu nuždu. Gospodo ja sam supruga, majka, nana i pranana mnogo sam obolila zbog ove trafostanice i jakog zujanja ne mogu ni 10 minuta biti vani u svom posjedu.” – izjavila je Hazira Mustafić za portal Crna-Hronika.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija