Istraga u osječkom dječjem centru “Klasje” zbog sumnje u povredu djetetovih prava

Istraga u osječkom dječjem centru “Klasje” zbog sumnje u povredu djetetovih prava


Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike provelo je nedavno inspekcijski nadzor u osječkom dječjem centru “Klasje” nakon dojave o neprimjerenom ponašanju zaposlenice prema djeci. Zaposlenica, čije ime nije otkriveno, kasnije je ispitana u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u povredu djetetovih prava.

Prema informacijama koje je prenijela agencija Hina, Ministarstvo je reagiralo na objavu audio snimki na kojoj se čuje dječji plač i odrasla osoba koja koristi pogrdne i izrazito neprimjerene riječi prema djeci. Inspekcijski nadzor potvrdio je navode iz prijave te je slučaj proslijeđen nadležnim tijelima.

59-godišnjakinja, zaposlenica dječjeg centra “Klasje”, je u petak ispitana u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava. Tužiteljstvo je navelo da postoji osnovana sumnja da je osumnjičena svojim ponašanjem ugrozila pravilan psihološki razvoj nekoliko djece te ih izložila prekomjernoj patnji.

Detalji o identitetu osumnjičene i točnom događaju nisu objavljeni iz razloga zaštite privatnosti djece i istrage. No, očekuje se da će nadležna tijela nastaviti istragu kako bi utvrdili sve relevantne činjenice i poduzeli odgovarajuće mjere ako se optužbe pokažu istinitima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija